Αρκούδης: «Δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρχει έλεγχος»

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 έκανε το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης και τόνισε ότι αν δεν ψηφιστεί τροπολογία, τότε δεν πρόκειται να βρεθούν αντικαταστάτες των συνταξιούχων δικαστικών που παραιτήθηκαν. Επανέλαβε ότι πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικά δεν μπορεί να ξεκινήσει και σημείωσε ότι πολλοί φάκελοι έχουν ελλείψεις από μία πρόχειρη ματιά που έριξαν οι υπάλληλοι. Μάλιστα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Live Sport», οι μισοί σχεδόν φάκελοι είναι ελλιπείς…

Αρχικά ο Αρκούδης είπε:
«Ο νόμος προβλέπει ότι του προέδρου κωλυόμενου ή απόντος τους αναπληρεί ο αντιπρόεδρος ή ο γηραιότερος. Εδώ δεν έχουμε, ούτε κώλυμα, ούτε απουσία. Έχουμε παραίτηση. Άρα δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συγκληθεί και να λειτουργήσει η Επιτροπή».

Τότε πώς ο Υπουργός είναι αισιόδοξος ότι θα λυθεί το θέμα;
«Δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθούν δικαστικοί να τους αντικαταστήσουν. Το θέμα δεν είναι ο κύριος Μαζαράκης και ο κύριος Ζώης ότι είχαν προσωπικά προβλήματα και παραιτήθηκαν. Οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι δικαστικοί σαν ανεξάρτητες αρχές και με μια ασήμαντη αμοιβή, 100 ευρώ το μήνα μικτά. «Καθαρά» 50 ευρώ για τα οποία θα τους κοπεί το 60% της σύνταξης. Είναι ο παραλογισμός. Δικάζουν, μελετούν, βγάζουν αποφάσεις. Αντί να τους πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ», τους κόβεται και η σύνταξη. Ποιος δικαστικός θα βρεθεί να έρθει;
Το θέμα δεν λύνεται με το να έρθουν δύο άλλοι δικαστικοί, δεν θα βρεθούν. Τα υπουργεία τα αντίστοιχα πρέπει να βρουν μια λύση στο θέμα. Δεν μιλάω για τα χιλιάρικα τα πολλά, μία αξιοπρεπή αμοιβή για τα έξοδά τους και να μην κόβει τη σύνταξή τους. Δεν φτάνει ότι δουλεύουν, μας τιμωρούν και από πάνω. Δεν είναι παλαβό;».

Για τη Football League:
«Η Football League ξεκινάει σε 8 εργάσιμες μέρες. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν γίνεται να ξεκινήσουν να παίζουν χωρίς πιστοποιητικά, θα δημιουργηθούν τεράστια θέματα. Λίγοι φάκελοι είναι πλήρεις. Στους περισσότερους φακέλους υπάρχουν αρκετές ελλείψεις. Μπορεί να είναι ασήμαντες έως πολύ σοβαρές.
Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικά και ελεγχθούν οι ομάδες μεταγενέστερα τότε τι θα γίνει; Θα μηδενιστούν στους αγώνες, που έπαιξαν όσες δεν είχαν ελλείψεις στους φακέλους; Δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρχει έλεγχος. Θα είναι σοβαρότατο πρόβλημα και το προβλέπει και ο νόμος.
Πέρυσι η Football League έβαλε τα Χανιά ενώ είχαμε αφαιρέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής. Όταν προσέφυγε κάποιος, του αφαιρέθηκαν 31 βαθμοί και βρέθηκε στη Γ’ Εθνική. Η μόνη λύση είναι μέσα στην εβδομάδα σε όποιο νομοσχέδιο ψηφίζεται, να κατατεθεί και να ψηφιστεί μια τροπολογία να λύνει τα θέματα των δικαστικών. Να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις και να βοηθήσουν να δώσουμε πιστοποιητικά. Και νωρίτερα να θέλαμε δεν μπορούσαμε. Πιθανόν ο κύριος Βασιλειάδης κάτι θα έχει συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς».

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here