Η Φανή Τζέλη έγραψε ιστορία – Χρυσή στο παγκόσμιο τουρνουά WORD PRESIDENT CUP G2

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο κατέκτησε η ΦΑΝΗ ΤΖΕΛΗ στο μεγαλύτερο και δυσκολότερο Παγκόσμιο τουρνουά, το WORD PRESIDENT CUP G2 με 51 χώρες, 2200 αθλητές,14 Ολυμπιονίκης και 20 Παγκόσμιους πρωταθλητές που έγινε στην Αθήνα στις 26-30 Απριλίου.
Με αυτή την επιτυχία η Φανή Τζένη παίρνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ την πρόκριση της για το Πανευρωπαϊκό Εφηβων-Νεανιδων που θα γίνει στην Κύπρο τον Νοέμβριο.
Εξαιρετικοί ήταν και οι υπόλοιποι αθλητές του ΣΟΑΤ που δεν διακρίθηκαν αλλά άφησαν μεγάλες υποσχέσεις αφού ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες.

Αναλυτικα:
ΦΆΝΗ ΤΖΕΛΗ
Πέρασε τον πρώτο αγώνα bye, κέρδισε στον δεύτερο αγώνα την αθλήτρια της Εθνικής Ισπανίας Campillo Sanchez με 15-2,κέρδισε στον τρίτο αγώνα την Μαρουφιδου που αγωνιζόταν με την Γερμανία με 8-2, κέρδισε τον τέταρτο αγώνα την Ρωσίδα Malysheva με 7-0, στον ημιτελικό κέρδισε πάλι Ρωσίδα την Noshova με 6-0 και κέρδισε τον Τελικό την Ρωσίδα Dmitrieva με 7-3.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ ΤΖΈΛΗ
Κέρδισε τον πρώτο αγώνα με Ιταλία με τεχνικό νοκ άουτ και ηττήθηκε στον δεύτερο με Ρωσία στις λεπτομέρειες η οποία Ρωσίδα κατέκτησε το αργυρό. Η Κωνσταντίνα δείχνει εδώ και πολλά χρόνια τις δυνατότητες της με αποκορύφωμα το Χάλκινο Πανευρωπαϊκό μετάλλιο.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΤΣΙΟΥ
Κέρδισε τον πρώτο με Σερβία με τεχνικό νοκ άουτ και στον δεύτερο ισοπαλία με Ουκρανία αλλά στον χρυσό πόντο στάθηκε άτυχη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σε ένα συναρπαστικό αγώνα με Κροατία ήρθε ισοπαλία και αυτός άτυχος στον χρυσό πόντο και ο αντίπαλος έφτασε μέχρι τα μετάλλια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΚΟΒΕΛΑΣ
Στον πρώτο αγώνα του επαιζε με το φαβορί αφού και στο προηγούμενο President είχε μετάλλιο τον κόντραρε στα ίσια και έχασε με 3 παρατηρήσεις δίχως να δεχθεί πόντο και μάλιστα στην πρώτη του χρονιά στους έφηβους.

ΕΎΑ ΠΑΙΤΑΡΙΔΟΥ
Ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα της ενώ προηγήθηκε αλλά λάθη της της στέρησαν την νίκη. Έπαιζε χωρίς προπόνηση και τραυματισμένη αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΒΑΙΟΣ
Απλά στέρησαν την νίκη με τόσο καθαρή αδικία που όλο το στάδιο σηκώθηκε στο πόδι και τον χειροκροτούσε (σπάνια αναφέρομαι σε δικαιολογίες αλλά πρώτη φορά είδα, όπως όλοι, κάτι τόσο τραβηγμένο) .Πριν λίγο καιρό στο Βέλγιο κέρδισε τον πρώτο της κατηγορίας που δείχνει τις απίστευτες δυνατότητες του στην πρώτη του χρονιά στους παίδες.
Ο ΣΟΑΤ κατετάγη στις πρώτες 30 ομάδες μεταξύ 370 ομάδων και η ΠΡΩΤΗ Ελληνική ομάδα ισοβαθμώντας με την Γαία Αλίμου και wtf taekwondo Ιωαννίνων.
Η Φανή Τζελη έκανε, με το 4ο συνεχόμενο Χρυσό μετάλλιο σε G Βαθμολογούμενο πρωτάθλημα στην ίδια αγωνιστική σεζόν, σπουδαίο επίτευγμα που είναι Μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα .Μια από τις μεγάλες ελπίδες του Ελληνικού ταεκβοντο που μπορεί να καταφέρει διακρίσεις στο πιο υψηλό επίπεδο στο μέλλον.

Δηλώσεις Νίκου Παιταριδη
«Είμαι εξιρετικά ικανοποιημένος για την απόδοση των αθλητών μου και ιδιαίτερα από την Φανή . Πλέον οι αθλητές μας μπορούν να σταθούν σε κορυφαίο επίπεδο και αυτό είναι απόρροια της δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο αλλά και το ότι πλέον τα παιδιά είναι έμπειρα αφού ταξιδεύουμε συνεχώς στο εξωτερικό και αποκτούμε εμπειρίες και τεχνογνωσία.
Τα όνειρα του ΣΟΑΤ φτάνουν μέχρι και σε Ολυμπιάδα και όχι μόνο για την Φανή αλλά και για τους άλλους εξαιρετικά ταλαντούχους αθλητές μου.
Όλοι μας κάνουμε την υπέρβαση στον Σύλλογο και ιδιαίτερα οι οικογένειες τους που είναι οι αφανείς ήρωες. Μακάρι να είχα την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσω αυτά τα παιδιά και θα κατακτούσαν ακόμη πιο σπουδαία πράγματα.
Μακάρι να βρεθεί και γι αυτούς τους ερασιτέχνες αθλητές που τιμούν την χώρα τους, την πόλη τους και είναι σωστά πρότυπα για τους μικρούς, κάποιος χορηγός ώστε να τους καλύψει κάποια εισιτήρια για να έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Περηφάνια αλλά και ευθύνη που έχω να διαχειριστώ τέτοιες αθλητές…»
Το ΔΣ του ΣΟΑΤ συγχαίρει θερμά την Φανή Τζένη, όλους τους αθλητές και το προπονητικό την και εύχεται στην Φάνη καλή τύχη στο Πανευρωπαϊκό.

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here