Λεουτσάκος: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δοθεί παράταση, γιατί θα… αυτοκτονήσω»

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Για τη μετάθεση έναρξης του πρωταθλήματος και την επικείμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας τόνισε ότι: «με όσους προέδρους μιλάω μου λένε ότι είναι εντάξει» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα υπάρχουν ομάδες με σοβαρές ελλείψεις. Μάλιστα, δήλωσε ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/10) θα δώσει το «παρών» στην ΕΕΑ για να γνωριστεί με τον πρόεδρο.
Όταν δε ρωτήθηκε τι θα γίνει στο ενδεχόμενο να μη δώσει παράταση η ΕΕΑ για προσκόμιση επιπλέον εγγράφων, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να το πιστεύω, γιατί θα… αυτοκτονήσω»! Αναλυτικά είπε:
«Όταν είχαμε πει ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα, για να μη γινόμαστε και γραφικοί, είχαμε πάρει απόφαση οι πρόεδροι και είπαμε ότι αν δεν οριστεί η ΕΕΑ, οι αγώνες θα γίνουν με ευθύνη των προέδρων. Ευτυχώς, ο άνθρωπος που μας βοηθάει και είναι ο μοναδικός που δίνει ανάσες, ο κύριος Βασιλειάδης, ανταποκρίθηκε άμεσα και όρισε την επιτροπή μέσα σε τέσσερις ημέρες, η οποία την Πέμπτη θα συνεδριάσει για να εξετάσει τους φακέλους.
Στη βάση της νομιμότητας, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που υπάρχει επιτροπή. Λέγαμε ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε ΕΕΑ θα ξεκινούσαμε, όμως, από τη στιγμή που υπάρχει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ενημερώνουμε τους ανθρώπους των ομάδων να φροντίσουν να είναι εντάξει και ευελπιστώ πως για ορισμένες ομάδες που πιθανόν να τους λείπουν κάποια χαρτιά να δοθεί μια παράταση ως τη Δευτέρα, προκειμένου να συμπληρωθούν και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Αν δεν δοθεί παράταση;
«Δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δοθεί παράταση, γιατί θα… αυτοκτονήσω. Πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά να είμαστε και νόμιμοι. Δεν θέλω να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να έχουμε φαινόμενα άλλων χρόνων. Κάποια στιγμή πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να γίνουμε νομότυποι. Από τη στιγμή που υπάρχει ΕΕΑ, είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε.
Δεν θεωρώ πως θα υπάρξουν ομάδες με σοβαρά προβλήματα. Από τη γενική εικόνα που έχω, μιλώντας με όλους τους προέδρους, όλοι μου λένε πως είναι εντάξει. Θεωρώ ότι θα ξεκινήσουμε, μας πιέζει και ο χρόνος. Είμαστε προ των πυλών για συμφωνίες και όλο πάμε πίσω».

Για το πότε θα υπάρχει ετυμηγορία από την ΕΕΑ:
«Την Πέμπτη που θα συνεδριάσει η ΕΕΑ, θα έχουμε μια γενική εικόνα. Θα πάω ο ίδιος από εκεί και θα επιδιώξω να γνωρίσω τον πρόεδρο. Θέλω να τους εκφράσω και κάποιους προβληματισμούς για να καταλάβει πού βρισκόμαστε. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι έχουμε θέματα σοβαρά».

Αρκούδης: «Ο νόμος είναι νόμος»
Ανοχή αλλά στα πλαίσια του νόμου τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει στο θέμα των αδειοδοτήσεων ο Ηλίας Αρκούδης. Το μέλος της ΕΕΑ μίλησε στο «Yellow Radio» για το «καυτό θέμα» των ημερών στην Football League. Αναλυτικά:

Για το ότι λύθηκε το πρόβλημα με την Ε.Ε.Α.:
«Από όσο ξέρω ο υπουργός έκανε μεγάλες προσπάθειες και τελικά λύθηκε το θέμα, η πληροφόρηση που έχω είναι πως την Παρασκευή μάλιστα θα συνεδριάσουμε κανονικά για πιστοποιητικά. Όσες ομάδες δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες τους πρέπει να το κάνουν».

Για το εάν πρόκειται η επιτροπή να είναι πιο «ελαστική» την φετινή χρονιά:
«Ο νόμος είναι νόμος, ή δίνεις πιστοποιητικό ή όχι. Άλλα το να λείπει ο ισολογισμός ενός τριμήνου και άλλο το να μην υπάρχει εγγυητική. Υπάρχει μια ανοχή αλλά πάντα στα πλαίσια του νόμου, στα βασικά θέματα δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ελαστικοί».

Για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τους φακέλους:
«Πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν ακόμα διάφορα προβλήματα, κάποιες ομάδες δεν έχουν προσκομίσει ακόμη βασικά πράγματα, αυτό θα πρέπει να γίνει».

Για τον Άρη:
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα, μπορούμε όμως να πούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία».

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here