Λεουτσάκος: «Θα αποφασίσουμε με τις ομάδες πότε θα ξεκινήσουμε»

https://www.facebook.com/pages/BarRouge/180114572034395

Πιέσεις και από την ΕΡΤ για την άμεση έναρξη του πρωταθλήματος δέχεται η Football League όπως δήλωσε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας ανέφερε ότι το συμβούλιο θα αποφασίσει πότε και αν θα ξεκινήσει η σεζόν, αφού δεν υπάρχουν έσοδα, ενώ έκανε λόγο για υποβιβασμό έξι ομάδων, κάτι που ανέφερε η προκήρυξη, αλλά είχε ζητηθεί από την ΕΠΟ η τροποποίησή της, όπως είχε αποκαλύψει το FL News.

Αναλυτικά ο Λεουτσάκος είπε:

Για το πότε θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα:

«Έχουμε την Πέμπτη ένα ΔΣ. Με τα τελευταία τραγικά γεγονότα, με τις ομάδες να πηγαινοέρχονται, δεν μπορούσαμε να αρχίσουμε αν δεν ξέραμε ποιοι θα έπαιζαν. Θα αποφασίσουμε με τις ομάδες πότε πρέπει να ξεκινήσουμε και αν θα πρέπει να ξεκινήσουμε, γιατί τα έσοδα είναι πενιχρά».

Για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος:

«Οι ομάδες είναι τελεσίδικα οι 16, συν την ΑΕ Καραϊσκάκης και τη Δράμα. Ο Ηρακλής και ο Αγροτικός Αστέρας δεν υπάρχουν πια. Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση. Έχουν ζητήσει πολλές ομάδες να αρχίσει το πρωτάθλημα 8 Οκτωβρίου. Αν το δεχτούν οι ομάδες στο ΔΣ, θα το κάνουμε. Μας πιέζει και το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Φέτος θα μας δείχνει η ΕΡΤ2 και προσπαθούμε να βρούμε τη φόρμουλα, ώστε να επιλεγούν μέρες και ώρες που να μπορεί να μας παρακολουθεί ο κόσμος. Γιατί υπάρχει ενδιαφέρον για τη Football League. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο δύσκολο, γιατί πέφτουν έξι ομάδες».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην κατηγορία:

«Έχουμε ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά δεχόμαστε πιέσεις από εκεί. Έχουμε κάποιες συναντήσεις με χορηγούς, αλλά τα έσοδα είναι πολύ λίγα, για να καλύψουν οι ομάδες κάποιες υποχρεώσεις, την ασφάλειά τους κλπ. Η χώρα μας έχει τέταρτο μνημόνιο. Φέτος μπήκαμε σε μια διαδικασία από τον Οκτώβριο-Νοέμβριο που ανέλαβα, ώστε να κάνουμε μια μεγάλη εξυγίανση. Σε ένα μεγάλο βαθμό τα έχουμε καταφέρει».

Για την παρουσία του Μέλο Περέιρα στο ΔΣ της Πέμπτης μετά την παρεξήγηση για τη δήλωσή του:

«Θα έχουμε στο ΔΣ παρόντα τον κ. Περέιρα, γιατί έγιναν κάποιες δηλώσεις… Προφανώς δεν είχαν ενημερώσει σωστά τον άνθρωπο και είπε ότι το 75% των αγώνων είναι στημένοι, αλλά δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις. Είναι το γνωστό σύστημα παρακολούθησης που βγάζει τόσα ματς ύποπτα και στο τέλος δεν αποδεικνύεται τίποτα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε με νέα του δήλωση πως υπήρχαν ενδείξεις. Του ζήτησα να έρθει στο ΔΣ και ο ίδιος είπε πως θέλει να αναβαθμίσει το προϊόν.

Θα εξηγήσει πώς σκέφτεται να λειτουργήσει η διαιτησία φέτος και είναι σημαντική η παρουσία του. Δεν έχει ξαναγίνει να έρθει πρόεδρος της ΚΕΔ στη Football League. Κι εμείς σαν Football League δεν έχουμε οφειλές προς τους διαιτητές».

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here