Μια δέσμευση, μια προσπάθεια για τα αθλητικά Τρίκαλα (video)

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Δέσμευση του υϕυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων. Και προσπάθεια για χρηματοδότηση της πισίνας του Αη Γιώργη ως νέου κολυμβητηρίου στα Τρίκαλα.
Αυτές τις δύο ειδήσεις είχε ως ουσιαστικό αποτέλεσμα για την αθλητική πόλη των Τρικάλων, η επίσκεψη του κ. Βασιλειάδη, στο πλαίσιο επαϕών και επισκέψεων με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα έργα του Δήμου Τρικκαίων. Ο οικοδεσπότης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ως Δήμαρχος Τρικκαίων, ξενάγησε τον υϕυπουργό στα σημαντικά αθλητικά σημεία – εγκαταστάσεις της πόλης: Κολυμβητήριο, κλειστό Γυμναστήριο Μπάρας, κλειστό Γυμναστήριο οδού Κατσιμήδου, Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, πάρκο Αη Γιώργη.
Τα αιτήματα του Δήμου ήταν σαϕή: χρηματοδότηση για το ταρτάν του Σταδίου (ο έβδομος διάδρομος έχει καταστραϕεί και χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις), για νέο κολυμβητήριο και για πυρασϕάλεια στο Στάδιο. Παρούσα η αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Εϕη Λεβέντη και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού κ. Ακης Αναστασίου.
Από την επίσκεψη στο Κολυμβητήριο διαϕάνηκε η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας, καθώς η ΓΓ Αθλητισμού έχει αποδώσει κονδύλι 393.000€ για την ανακατασκευή του κτηρίου, αλλά από τις εκπτώσεις και με πρόσθετα κονδύλια, είναι δυνατή η χρηματοδότηση του ταρτάν. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα, όπως ανέϕερε ο κ. Βασιλειάδης. Με επόμενη, την εξεύρεση χρηματοδότησης για την πισίνα στο πάρκο του Αη Γιώργη. Εκεί, ο υϕυπουργός έμαθε την προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων να αναπτύξει δεύτερο κολυμβητήριο στην πόλη, με τρόπους που συζητήθηκαν σήμερα.
Ο κ. Βασιλειάδης είδε από κοντά
1. Την πρόοδο των εργασιών στον Κολυμβητήριο με τα νέα πλακάκια και το πλήθος παρεμβάσεων για ΑμεΑ, σε αποδυτήρια, τουαλέτες, προσβάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό
2. Τις παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στα δύο Κλειστά Γυμναστήρια: στο εσωτερικό των αποδυτηρίων, στη βαϕή, στα παρκέ, σε διάϕορα σημεία του εσωτερικού
3. Στο Δημοτικό Στάδιο είδε από κοντά τον νέο χλοοτάπητα για τον οποίο ϕρόντισε ο Δήμος, την «αίθουσα Γιώργου Τσιάντα», για την οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να
θερμανθεί
4. Στο πάρκο Αη Γιώργη είδε τις παρεμβάσεις του Δήμου (πινγκ πονγκ εξωτερικού χώρου, όργανα εξωτερικού χώρου, μπιτς βόλεϊ, καθημερινή υπηρεσία από τον Δήμο, παιδική χαρά, διαδρόμους για βάδισμα – τρέξιμο)
5. Συνομίλησε με πλήθος ϕορέων για όλα τα βασικά και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το ερασιτεχνικό ποδόσϕαιρο, την πάλη, τον στίβο, την ποδηλασία, την αναρρίχηση (με πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο, να προωθηθεί το τρικαλινό αίτημα για δημιουργία πίστας αναρρίχησης)
6. Ενημερώθηκε για όλες τις παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στο ερασιτεχνικό ποδόσϕαιρο, με γήπεδα σε Πυργετό, Πύργο, Αγία Μονή, Κρηνίτσα, Καλονέρι, Γλίνος,
7. Ενημερώθηκε για τα 750.000€ περίπου που δαπάνησε ο Δήμος Τρικκαίων για τα αθλητικά έργα από δημοτικούς πόρους
8. Ελαβε το υπόμνημα του Δήμου Τρικκαίων για τα αιτήματα και για τα υλοποιηθέντα έργα
9. Δεν δίστασε να δηλώσει ότι για το Κλειστό των Καρυών χρειάζεται εύρεση τρόπου συντήρησης μια τόσο μεγάλης δαπάνης, χωρίς να αποκλείει την αναγκαιότητα κατασκευής του, αλλά όχι ως πρώτη προτεραιότητα.
10. Αποχαιρέτησε τους παίκτες και τον προπονητή του Trikala Aries BC που αποχωρούσαν για την Αθήνα, για τον αγώνα της Α1 μπάσκετ με την ΑΕΚ
11. Επισκέϕθηκε το βοηθητικό γήπεδο που επισκευάστηκε με χρήματα της ΓΓΑ
Αναϕέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργειών, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, «με λογική εξυπηρέτησης των πραγματικών αναγκών της περιοχής, μακριά από τις σπατάλες, ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται με αξιοπρέπεια και ασϕάλεια». Τόνισε ότι «έχουν περάσει οι εποχές κατά τις οποίες οι αποϕάσεις παίρνονταν πίσω από κλειστές πόρτες. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να γίνεται τοπικά και να υλοποιείται κεντρικά σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πραγματικές ανάγκες και κυρίως με ένα πλάνο και για την επόμενη η μέρα. Δεν θέλω να γίνομαι αρεστός και να υπόσχομαι πράγματα ανέϕικτα που θα δώσουν χαρά τη μια μέρα αλλά θα δημιουργήσουν προβλήματα την επόμενη».
Στις επισκέψεις αυτές συνοδευόταν από τους βουλευτές κ.κ. Δριτσέλη, Παπαδόπουλο, Σιμορέλη, τον γραμματέα της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νταούλα και στελέχη του κόμματος.

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here