Παϊταρίδης: «Το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στα Τρίκαλα είναι ο ΣΟΑΤ»

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Η ιδιαίτερα υψηλή διάκριση της Κωνσταντίνας (σ.σ χάλκινο μετάλλιο) και της Φανής Τζέλη (5η θέση) με την Εθνική ομάδα Ταεκβοντό στο Πανευρωπαϊκό που διεξήχθη στην Σόφια της Βουλγαρίας είχε και την ανάλογη υποδοχή.
Η επιστροφή των δύο κοριτσιών στην Ελλάδα τις επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη. Οι υπεύθυνοι του ΣΟΑΤ και οι συναθλητές-τριες τους, τις αποθέωσαν και τις συνεχάρησαν.
Σε δηλώσεις τους εν αρχή η Κωνσταντίνα Τζέλη ανέφερε: «Η προοπτική της διάκρισης έπαιζε σαν σκέψη στο μυαλό μου, αφού είχα και άλλες εμπειρίες με την Εθνική αλλά και σε τουρνουά.
Κάθε αγώνας στο εξωτερικό είναι μεγάλη υπόθεση και σου δείχνει τον δρόμο, ενώ μέσα από την πίεση ανακαλύπτεις τις πραγματικές δυνατότητες αλλά και τους τομείς που επιδέχονται βελτίωσης.
Στην διοργάνωση της Σόφιας προσπάθησα να πορευτώ αγώνα- αγώνα, αφού κάθε συνάντηση είχε τα δικά της κλειδιά.
Στην κρίσιμη συνάντηση το σκορ ήταν κλειστό και πέραν όλων των άλλων χρειάστηκε μεγάλη ψυχραιμία για να φτάσω στο μετάλλιο.
Ασφαλώς το επίπεδο ήταν πολύ ανεβασμένο αφού στην διοργάνωση μετείχαν οι καλύτερες αθλήτριες, οπότε δεν είχες την πολυτέλεια να χαλαρώσεις ούτε στο ελάχιστο.
Άκουσα λοιπόν τον δάσκαλό μου , όσον αφορά το πλάνο και την τακτική που έπρεπε να ακολουθήσω, ενώ προσπάθησα να πιστέψω από την πρώτη στιγμή στον στόχο. Με όλα αυτά προέκυψε αυτή η γλυκιά δικαίωση».
Οσο για την αφιέρωση η Κωνσταντίνα είπε: «Χαρίζω αυτή την διάκριση στην οικογένειά μου που με στηρίζει απλόχερα αλλά και στον δάσκαλό μου που είναι πάντα δίπλα μου.
Να μην ξεχάσω όμως και τους συναθλητές μου με τους οποίους είμαστε μια γροθιά. Μπορεί το TKD να είναι ατομικό άθλημα αλλά μέσα από τις μεστές προπονήσεις και τον κοινό αγώνα αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας. Γενικά υπάρχει εξαιρετικό δέσιμο αφού με τα περισσότερα παιδιά είμαστε χρόνια μαζί κάνοντας τα ίδια όνειρα».
Φυσικά η διάκρισή της αποτελεί μεγάλο κίνητρο και η ίδια θα συνεχίσει την δουλειά με μεγαλύτερο ενθουσιασμό προκειμένου να πετύχει νέους αγωνιστικούς άθλους. Ακόμη δήλωσε γοητευμένη από την υποδοχή που επιφυλάχτηκε.

Από την πλευρά της η Φένια πρόσθεσε: «Μπορεί να ήμουν η μικρότερη σε ηλικία από τις αθλήτριες αλλά προσπάθησα να εφαρμόσω πιστά το πλάνο και να μπω έγκαιρα στο κλίμα των αγώνων.
Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό αποτέλεσε μεγάλο σχολείο αφού έδωσε πολλά ερεθίσματα, ενώ είδαμε σημαντικά πράγματα από μέσα.
Πιστεύω πάντως ότι με λίγο μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες θα μπορούσα να πετύχω ακόμη καλύτερο πλασάρισμα».
Η ίδια δεν έκρυψε ότι είχε την ίδια αγωνία όταν παρακολουθούσε σε δράση την αδερφή της αλλά όλα πήγαν καλά.
Εννοείται ότι η Φένια έχει όλο το μέλλον μπροστά της και θα σπεύσει να αξιοποιήσει δημιουργικά την εμπειρία της Σόφιας.

Μέλι έσταζε για τα κορίτσια του ο υπεύθυνος του ΣΟΑΤ Νίκος Παϊταρίδης που σημείωσε: «Είναι αλήθεια ότι βαθιά μέσα μας είχαμε ελπίδες για μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό, αφού τα κορίτσια και ειδικά η Κωνσταντίνα είχαν πάρει καλό άρωμα αγώνων στο εξωτερικό και ήξεραν πώς να αντιδράσουν στην ροή της κάθε εκδήλωσης.
Σε κάθε περίπτωση αυτή η 3η θέση αποτελεί τεράστια υπόθεση και μεγάλη επιτυχία. Είναι το πρώτο μετάλλιο για το Τρικαλινό TKD και γενικά διακρίσεις αυτής της εμβέλειας είναι μετρημένες στα δάχτυλα.
Το σημαντικό είναι ότι οι αθλήτριες παλεύουν φιλότιμα από μόνες τους και δεν αναφέρομαι στους γονείς και στον σύλλογο.
Οι πρωταγωνίστριες του εξωτερικού έχουν πίσω τους ένα ολόκληρο επιτελείο και μηχανισμό για να εξελιχτούν όπως πρέπει
Κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξουμε και το κομμάτι των χορηγών για να λυθούν περισσότερο τα χέρια.
Ο κ. Παϊταρίδης βλέπει μακριά και τόνισε ότι ξεκάθαρος στόχος από την στιγμή που κατακτήθηκε μια σημαντική κορυφή είναι πια η συμμετοχή σε Ολυμπιάδα, που αποτελεί όνειρο για κάθε αθλητή. Πιστεύω ότι αν όχι το 2020 τότε το 2024 θα βιώσουμε και αυτή την ύψιστη τιμή.
Να σημειώσω ότι εκτός από τα κορίτσια υπάρχει μια ακόμη εξαιρετική φουρνιά αθλητών, που έχουν τα φόντα να γράψουν ιστορία γεμίζοντας την συλλογή τους με μετάλλια.
Οσο για το σχόλιό του για την Κωνσταντίνα ήταν: «Η ίδια βρήκε για τα καλά τον δρόμο της και είναι πια αθλήτρια μεγάλων αγώνων. Με το ταλέντο και την εργατικότητά της θα μας χαρίσει νέες διακρίσεις στο μέλλον.
Για την Φένια πρόσθεσε πως αδικήθηκε στο κρίσιμο παιχνίδι της από την διαιτησία, ενώ η αντίπαλος που την κέρδισε έφτασε ψηλά.
Αυτό δείχνει την ποιότητα της Τρικαλινής αθλήτριας. Πρόκειται για κορίτσι που δεν έχει ταβάνι και είναι αυθεντικό ταλέντο από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.
Τέλος για την προσφορά του συλλόγου στο μετερίζι υπογράμμισε: «Χωρίς να φανεί υπεροπτικό θεωρώ ότι το TKD στα Τρίκαλα είναι ο ΣΟΑΤ. Το δείχνουν άλλωστε τα ίδια τα αποτελέσματα εντός και εκτός Ευρώπης. Το σωματείο πρόσφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει με την ίδια αγάπη ποντάροντας στο καταπληκτικό έμψυχο δυναμικό».

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here