Πότε και ποιο ποσό θα λάβουν οι ομάδες της ΕΠΣ Τρικάλων; – Ερώτηση απο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στον Κοντονή

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα κριτήρια και διαδικασίες επιχορήγησης των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων της ΕΠΣ Τρικάλων, κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
“Στο πλαίσιο του επίκαιρου κοινοβουλευτικού ελέγχου της Πέμπτης 2 Απριλίου 2014, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει εγκρίνει 540.000 ευρώ για τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας, χρήματα τα οποία θα εκταμιευθούν άμεσα για να αποδοθούν στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε επίσης ότι «επανασυστήθηκε (…) η Επιτροπή Ελέγχου, η οποία θα ελέγχει και τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις ομοσπονδίες για τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν».
Σε ότι αφορά τον Νομό Τρικάλων, η ερασιτεχνική ποδοσφαιρική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα πλούσια εντούτοις, η υποχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού των τελευταίων ετών έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στα ερασιτεχνικά σωματεία και στους ποδοσφαιριστές τους. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει επίσης και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Τρικάλων η οποία είναι υπεύθυνη για 83 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, ενώ διοργανώνει 4 πρωταθλήματα, ένα παιδικό πρωτάθλημα και ένα κύπελλο ερασιτεχνών.
Επειδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρό αποτελεί σημαντικό αθλητικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό θεσμό για τους πολίτες του Νομού Τρικάλων.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
Ποιο είναι το ποσό που αναλογεί στην ΕΠΣ Τρικάλων για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της;
Ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων η ΕΠΣ Τρικάλων οφείλει να κατανείμει την σχετική επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού;
Με ποιούς τρόπους εποπτεύει η ΓΓΑ τις εν λόγω διαδικασίες;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Δριτσέλη Παναγιώτα
Παπαδόπουλος Σάκη
Σιμορέλης Χρήστος”

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here