Τετραήμερο… λακρός (lacrosse) στα Τρίκαλα

Women's Lacrosse Exhibition Series - USA vs Haudenosaunen
http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Μετά τις πρώτες προσπάθειες για εκμάθηση του λακρός στη Θεσσαλονίκη πριν από 6 χρόνια και την ίδρυση τμήματος από τον ΠΑΟΚ… ήρθε η σειρά των Τρικάλων να μπουν στα «βαθιά» αυτού του εντελώς άγνωστου για την Ελλάδα σπορ.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Τρικκαίων, πριν λίγες ημέρες συστάθηκε το Τμήμα Λακρός Γυναικών Ελλάδας, με τη χώρα μας να αποτελεί το 57ο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ετσι, η με τρικαλινές ρίζες πρόεδρος της Γυναικείας Ομοσπονδίας Λακρός των ΗΠΑ και τ. αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικών Cathy Samaras, μαζί με τις κόρες της, προωθούν την ιδέα του αθλήματος από τα Τρίκαλα.
Με τη συνεργασία της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, διοργανώνονται το τετραήμερο Παρασκευή έως Δευτέρα (23- 26) Ιουνίου 2017 συναντήσεις ενημέρωσης για το συναρπαστικό αυτό άθλημα, που απευθύνεται σε κορίτσια και νέες ηλικίας 12 έως 22 ετών.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων ενημέρωσης και εκμάθησης, είναι το ακόλουθο:
Χώρος ΣΕΦΑΑ
Παρασκευή 23/6: Αποκλειστικά για τις μετέχουσες στο summer school: στις 10:00
Σάββατο 24/6: Για καθηγητές Φυσικής Αγωγής, απόφοιτους ΤΕΣΑΑ, προπονητές, γονείς: στις 10:00
Γήπεδο Κρηνίτσας
Κυριακή 25/6 & Δευτέρα 26/6: 10:00 – 13:00
Το δυναμικό αυτό άθλημα έχει μεγάλη σχέση με το ποδόσφαιρο και δεν είναι τυχαίο ότι κλήθηκαν να μετάσχουν και να παραστούν μέλη του προπονητικού τιμ και αθλήτριες της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των Τρικάλων.
Η πρώτη αυτή ενημερωτική συνάντηση απευθύνεται συνολικότερα σε όσους κατοικούν στη Θεσσαλία, προκειμένου από το κέντρο της Ελλάδας να ξεκινήσει η οργάνωση ενός δυναμικού και εντυπωσιακού αθλήματος.
Αυτές οι τετραήμερες ενημερωτικές συναντήσεις είναι το πρώτο βήμα στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ανάπτυξη του αθλήματος. Ακολουθεί, στις; Αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς, δεύτερη επίσκεψη και συναντήσεις για εξειδίκευση των ασχολουμένων με το άθλημα.
Ο στόχος είναι, από τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία να ξεκινήσει η συγκρότηση εθνικής ομάδας γυναικών Λακρός, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, με δυνατότητα επανεισόδου του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Για περισσότερες πληροφορίες, στην υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Μαρία Σαμαρά, στο 6942061828 ή στο [email protected]

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here