Άκης Αζίζ: “ Το crossfit απευθύνεται σε όλο τον κόσμο”

https://el-gr.facebook.com/MarronCafe86//

Ξεκίνησε το 2010 σαν αθλητής, εδώ και έξι χρόνια έχει μπει για τα καλά στον χώρο του crossfit και σαν προπονητής ενώ από το 2015, μαζί με τον αδερφό του, έχουν ανοίξει το γυμναστήριο Station 92 όπου η συγκεκριμένη “μέθοδος εκγύμνασης” έχει την τιμητική της.
Ο Άκης Αζίζ μίλησε στο goaltrikala.gr για το crossfit και οι απαντήσεις είανι ιδιαίτερα κατατοπιστικές.

Τι είναι το crossfit;
“Το crossfit με ένα «μαγικό» τρόπο, θα βρει και θα βελτιώσει τις αδυναμίες του καθενός μας. Στόχος του είναι να βελτιώσει τις δέκα παρακάτω αρετές: Ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμό, ευλυγισία, επιδεξιότητα, αντοχή, ταχύτητα, ισχύ, δύναμη και καρδιοαναπνευστική αντοχή. Και το πετυχαίνει μέσα από τα πολλά και διαφορετικά προπονητικά ερεθίσματα που προσφέρει σε κάθε ασκούμενο

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της εν λόγω μεθόδου;
Είναι ένα καινούριο άθλημα, με ασκησιολόγιο απεριόριστο, που προέρχεται από οποιαδήποτε άσκηση ή προάσκηση υπάρχει στον αθλητισμό, κυρίως όμως από την άρση βαρών, την ενόργανη γυμναστική, την κωπηλασία και το στίβο. Η κάθε προπόνηση είναι μοναδική (δηλαδή ο συνδυασμός των ασκήσεων και η δομή του ημερήσιου workout δεν επαναλαμβάνεται ξανά) και ο ασκούμενος καλείται να εκτελέσει τις ασκήσεις του WOD όσο πιο γρήγορα μπορεί ή όσο πιο πολλές μπορεί μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Ποιοι μπορούν να κάνουν crossfit;
“Το crossfit απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη φυσική του κατάσταση, καθώς το κάθε πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο του ασκούμενου ως προς τη δυσκολία των ασκήσεων, αλλά και ως προς τον όγκο και την ένταση του workout”.

Πόσο εύκολο είναι για έναν αρχάριο να μπει στο crossfit;
“Ένας αρχάριος μπορεί να ξεκινήσει πολύ εύκολα CrossFit αρκεί να επιλέξει τον κατάλληλο χώρο με εκπαιδευμένους γυμναστές καθώς είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε όλο το κόσμο ανεξάρτητου φίλου και ηλικίας”.

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here