Αναδείχθηκε ανάδοχος για τα αποδυτήρια του Γλίνους

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Η όψη των εξωτερικών γηπέδων αναμένεται να αλλάξει, καθώς η δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων, έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε σχετικές εργασίες με το ποσό των 163.000 ευρώ με δημοτικούς πόρους, αρχής γενομένης με αυτό στην Μπάρα. Ταυτοχρόνως έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει αναγκαίες παρεμβάσεις στο αθλητικό κέντρο Πυργετού και στο γήπεδο Γλίνους.

Γλίνος
Το πρώτο έργο, για το οποίο ήδη αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος, είναι το «ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Τ.Κ. ΓΛΙΝΟΥ».
Είχε προϋπολογισμό 28.761,32 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.),και δόθηκε έκπτωση 48,05% από την εταιρεία Α. ΛΙΤΟΥ – Γ. ΓΚΕΚΑΣ ΟΕ.
Το έργο αφορά σε κατασκευή κτηρίου αποδυτηρίων στο γήπεδο της Τ.Κ. Γλίνους. Το κτήριο θα είναι ισόγειο, εμβαδού 36,045τ.μ. και θα περιλαμβάνει συνολικά τρεις χώρους (για τις δύο ομάδες και τους διαιτητές, με WC, ντουζ και χώρο για αλλαγή). Επίσης θα γίνουν όλες οι εργασίες μόνωσης και στεγάνωσης της στέγης και των παραθύρων.

Μπάρα – Πυργετός
Το άλλο έργο είναι διπλό: πρόκειται για την «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΥΡΓΕΤΟΥ & ΜΠΑΡΑΣ» με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ. Η σχετική δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου 2017 για να αναδειχθεί ο εργολάβος που θα εκτελέσει σειρά εργασιών. Ουσιαστικά το έργο αφορά σε αναβάθμιση των γηπέδων αντισφαίρισης (τένις), αφού, όπως διαπιστώνεται στη σχετική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων.
«Τα γήπεδα αντισφαίρισης της πόλης των Τρικάλων παρουσιάζουν αυξημένη κινητικότητα καθώς όλο και περισσότεροι δημότες επιλέγουν το συγκεκριμένο τρόπο άθλησης». Επίσης, η παλαιότητα των υφιστάμενων γηπέδων, είναι ένας ακόμη λόγος για την ανάγκη πραγματοποίησης βελτιωτικών κινήσεων.
Τα γήπεδα τένις στην Μπάρα θα δεχθούν ανακαίνιση στον ακρυλικό συνθετικό τους τάπητα και πρόσθετες εργασίες, καθώς και χρωματισμό, διαγραμμίσεις, χαράξεις, βάσει των σχετικών προδιαγραφών.
Επίσης, ένα γήπεδο πετοσφαίρισης (βόλεϊ_ θα μετατραπεί σε γήπεδο τένις, με παρόμοιες εργασίες, καθώς και περιφράξεις. Επίσης, θα γίνει περιμετρικός ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου.
Επίσης, έχουν προγραμματιστεί εργασίες και στα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ του αθλητικού κέντρου της Μπάρας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, θα γίνει μερική αποκατάσταση του ακρυλικού δαπέδου, Συντήρηση – ελαιοχρωματισμός της υπάρχουσας περίφραξης, αντικατάσταση συρματοπλέγματος, αντικατάσταση εσχάρων υδροσυλλογής, τοποθέτηση μπασκετών ολυμπιακού τύπου. Ακόμη, θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης των πλακών πεζοδρομίου γύρω από τα δέντρα και γενικότερα του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και αντικατάσταση καλύμματος φρεατίου.
Ως προς τον Πυργετό, στο εκεί αθλητικό κέντρο, ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζει, όπως καταλήγει, ομοίως μετατροπή του γηπέδου βόλεϊ σε γήπεδο τένις, με εργασίες ανάλογες με αυτές που θα γίνουν στην Μπάρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here