Δηλώσεις Μανούρα για Ελευθεροχώρι και ακαδημία Άγιαξ

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Η ακαδημία του Άγιαξ στα Τρίκαλα επέλεξε τον Νίκο Μανούρα για υπεύθυνο προπονητή. Ο νεαρός τεχνικός, ο οποίος είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Τρικάλων (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), με ειδικότητα «Προπονητική Ποδοσφαίρου» και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής», με κατεύθυνση τη Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Επίδοσης-Απόδοσης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) είναι παράλληλα υποψήφιος Διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων έχοντας μάλιστα το δίπλωμα προπονητικής (UEFA B’).
Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην ΑΕΦ, τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου και την Δήμητρα και σήμερα μιλάει στην «ΕΡΕΥΝΑ» για το νέο του εγχείρημα.

Πως βλέπεις την συνεργασία με τον Άγιαξ;
Είμαι πολύ χαρούμενος που οι άνθρωποι του Football Factory οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Άγιαξ για τα Τρίκαλα και έχουν άμεση επαφή με τα κεντρικά του Άγιαξ τόσο στην Αθήνα όσο και στο Άμστερνταμ, επέλεξαν εμένα για να αναλάβω το χτίσιμο της καινούργιας ακαδημίας από το μηδέν.
Αυτό μου δίνει διπλή ικανοποίηση, πρώτον σημαίνει πως αυτά τα 8 χρόνια που ασχολούμαι με την προπονητική και κυρίως με την προπόνηση στις μικρές ηλικίες, έχω καταφέρει να κερδίσω την εμπιστοσύνη παραγόντων, γονέων και παιδιών με την δουλειά μου και τις γνώσεις μου και έτσι και οι άνθρωποι του Football Factory βρήκαν στο πρόσωπό μου αυτόν που θα ηγηθεί οργανωτικά και αγωνιστικά της ακαδημίας του Άγιαξ.
Δεύτερο και πιο σημαντικό για εμένα είναι η ταύτιση απόψεων και ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας που έχω με τους ιδιοκτήτες της νέας ακαδημίας, καθώς και με τη φιλοσοφία του Άγιαξ, όπου κύριο μέλημα είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση του ποδοσφαιριστή πολύπλευρα και πολυδιάστατα μέσω της εκσυγχρονισμένης προπόνησης, καθώς και η ολοκλήρωση της προσωπικότητας του νεαρού ποδοσφαιριστή μέσα από σωστή καθοδήγηση. Πάντως, όσον αφορά το θέμα της προπόνησης, να είστε σίγουροι πως θα γίνεται με τρόπο τελείως διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα Τρίκαλα, θα γίνεται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προπόνησης και με άρτιο εξοπλισμό και δεσμεύομαι προσωπικά για αυτό. Τέλος, όσον αφορά το στόχο της ακαδημίας είναι η βελτίωση όλων των παιδιών ατομικά στο άθλημα του ποδοσφαίρου και αυτό θα το βλέπουμε και μέσω των εργομετρικών εξετάσεων που θα γίνονται συχνά, αλλά και η απόκτηση όμορφων αγωνιστικών εμπειριών με συμμετοχή όλων των παιδιών σε αγώνες πρωταθλήματος, τουρνουά και φιλικά παιχνίδια.

Πως βλέπεις την κατάσταση στο Ελευθεροχώρι;
«Με λυπεί πραγματικά αυτή η κατάσταση και η διαφαινόμενη μη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Καταφέραμε κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία ομάδα του νομού πλην των Τρικάλων για πολλά χρόνια, να διατηρήσουμε δηλαδή αγωνιστικά την ομάδα στην Γ Εθνική κατηγορία με πολύ κόπο και δουλειά, αλλά να μην μπορεί πλέον να συμμετέχει για άλλους λόγους.
Λυπάμαι γιατί ήταν μια πολύ καλή ομάδα, με Τρικαλινά παιδιά σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία, ήταν μια έτοιμη ομάδα στην ουσία για τη νέα σεζόν και μπορούσε να καταφέρει πολλά πράγματα ακόμα. Μακάρι να αλλάξει κάτι έστω και την τελευταία στιγμή και η ομάδα να συμμετέχει και φέτος στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής».

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here