Ενδιαφέρουσα ενημέρωση στην ακαδημία του Πύργου από τον καθηγητή κ. Καχριμάνη

http://www.trikalarestart.gr/

Μια ενημέρωση – παρουσίαση με ξεχωριστό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 17ου δημοτικού σχολείου Πύργου με διοργανωτή την τοπική ακαδημία.
Προσκεκλημένος της ομάδας ήταν ο καθηγητής Γιώργος Καχριμάνης ο οποίος και ενημέρωσε τους γονείς για τον γονιδιακό έλεγχο αθλητικής απόδοσης των παιδιών.
Ο κ. Καχριμάνης έχει σημαντική εμπειρία από τη μακρά παρουσία του στον χώρο της επιστήμης και του αθλητισμού ενώ είναι καθηγητής της Γερμανικής Αθλητικής Σχολής στην Κολωνία.
Η ενημέρωση παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και δεκάδες γονείς την παρακολούθησαν. Αρχικά ο υπεύθυνος της ακαδημίας, Βαγγέλης Τσιούκας καλωσόρισε και παρουσίασε τον καθηγητή ενώ στη συνέχεια ο κ. Καχριμάνης επεσήμανε πως η αθλητική απόδοση επηρεάζεται από τη γενετική προδιάθεση, δηλαδή το φυσικό ταλέντο ενός αθλητή. Πως μπορεί αυτό να φανεί;;;
“Με μια απλή εξέταση, παίρνοντας γενετικό υλικό, δηλαδή λίγο λίγο σάλιο με μια μπατονέτα απ’ το στόμα του αθλητή, βρίσκουμε ποια είναι τα επίπεδα των γονιδίων που είναι περισσότερα στους οργανισμούς των αθλητών, ποια είναι η γενετική τους προδιάθεση, αν έχουν έφεση και τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για το άθλημα που επιθυμούν και ποιες οι διατροφικές τους ανάγκες για διάρκεια στην απόδοση και σωστή αποκατάσταση. Έτσι μπορούν να διαλέξουν σε ποιο άθλημα αντοχής, δύναμης ή ταχύτητας έχουν κλίση και δουλεύοντας πάνω σ’ αυτά να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους” τόνισε μεταξύ άλλων αναλύοντας στη συνέχεια περαιτέρω τον τρόπο εξέτασης καθώς και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
Στη συνέχεια δέχτηκε… βροχή ερωτήσεων από τους γονείς ενώ στο τέλος τονίστηκε πως η ακαδημία Πύργου θα είναι σε διαρκή συνεργασία με τον διακεκριμένο επιστήμονα.

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here