Γράφας: “Να βγάλουμε την ομάδα από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται”

http://www.trikalarestart.gr/

Ο Θωμάς Γράφας μιλά στη Mikriliga για το νέο του ξεκίνημα στο τιμόνι των Τρικάλων.
Μία ακόμα ήττα γνώρισαν τα Τρίκαλα και “βυθίστηκαν” ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία της Football League.
Η ομάδα είχε θέσει ως στόχο στην αρχή της χρονιάς την άνοδο, αλλά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα την έχουν οδηγήσει σε μία αντιστρόφως ανάλογη πορεία μέχρι τώρα.
Η Mikriliga μίλησε με τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να την αναμορφώσει στις επόμενες αγωνιστικές. Ο λόγος για τον Θωμά Γράφα. Ο έμπειρος coach αναλαμβάνει τον σύλλογο υπό πολύ δύσκολες συνθήκες και καλείται να φέρει άμεσα νίκες και βαθμούς.
Μας είπε πως δε σκέφτηκε στιγμή τι να απαντήσει στην πρόταση της διοίκησης, μιας και με την ομάδα των Τρικάλων αισθάνεται ένα ιδιαίτερο “δέσιμο”.
Παράλληλα, δε δίστασε να αναφερθεί στις σχέσεις του με τη διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας.

Δείτε τι είπε στον Γιώργο Γεωργίου:

Μπορεί η ομάδα μετά και τη χθεσινή ήττα να σηκώσει κεφάλι;
“Ξέραμε εξ’ αρχής ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα μας έδειξε κάποια καλύτερα στοιχεία συγκριτικά με προηγούμενα ματς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας. Θέλουμε ακόμα αρκετή δουλειά για να πετύχουμε το στόχο μας. Χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια, αλλά είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αδικούμαστε από τη βαθμολογική μας θέση και θα το αποδείξουμε στη συνέχεια. Άλλωστε είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Αν δεν πίστευα στην ομάδα δε θα ερχόμουν”.

Γιατί δεν έκατσες στον πάγκο χθες;
“Άργησαν να έρθουν τα χαρτιά μου. Έφτασαν τελευταία στιγμή, την Πέμπτη κι έτσι ήμουν υποχρεωμένος να είμαι μακριά από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Δε συνέβη κάτι άλλο”.

Ποια στοιχεία θα προσπαθήσεις να δώσεις στην ομάδα;
“Κοιτάξτε όταν μία ομάδα βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση το πρώτο πράγμα που προσπαθείς να κάνεις είναι να τονώσεις το ηθικό των ποδοσφαιριστών. Πρέπει να γίνει δουλειά στον ψυχολογικό τομέα Σίγουρα έχουμε πολύ ικανούς ποδοσφαιριστές και θα δουλέψουμε και σε τεχνικοτακτικά κομμάτια για να βελτιωθούμε περισσότερο. Δουλεύοντας ομαδικά, αλλά και μεμονωμένα με κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα”.

Πώς είναι η σχέση σου με τη διοίκηση της ομάδας;
“Τα Τρίκαλα έχουν μία πολύ υγιή διοίκηση με έναν άνθρωπο που νοιάζεται πολύ για το καλό της. Οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές και δε σκέφτηκα στιγμή το πώς θα απαντήσω στην πρόταση που μου έγινε”.

Ένα σχόλιο για τις φήμες περί εμπλοκής του κυρίου Πλεξίδα στα διοικητικά των Τρικάλων;
“Δε θέλω και δεν μπορώ να σχολιάσω φήμες. Καλό θα ήταν να εστιάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι και στο πως θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την ομάδα από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται”.

Θεωρείς ότι έχεις δεθεί με τον σύλλογο;
“Παρότι υπήρξαν κάποια προβλήματα στο παρελθόν, αισθάνομαι ένα ιδιαίτερο “δέσιμο” με την ομάδα. Πρόκειται για έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο που αξίζει να βρίσκεται ψηλά. Μαζί έχουμε περάσει πολλά και θα ζήσουμε ακόμη περισσότερα”.

Ποια είναι η σχέση σου με τον κόσμο της ομάδας;
“Ο κόσμος των Τρικάλων είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Τα τελευταία αποτελέσματα τον έχουν πικράνει και τον έχουν απομακρύνει, αλλά είναι στο χέρι μας να τον κερδίσουμε πίσω. Τον χρειαζόμαστε για να νιώθουμε κι εμείς πιο ισχυροί. Θέλουμε να απολαμβάνουμε την παρουσία του στο γήπεδο”.

Το σχόλιό σου για το φετινό πρωτάθλημα;
“Είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Βλέπουμε τις ομάδες που θεωρούσαμε φαβορί να χάνουν εύκολα βαθμούς και άλλες να κάνουν την έκπληξη και να είναι στην κορυφή. Το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ελκύει τον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου. Βλέπουμε ωραία παιχνίδια και αισιοδοξούμε για τη συνέχεια”.

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here