Γράφας: “Πήραμε στο δεύτερο ημίχρονο το αποτέλεσμα που θέλαμε”

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Αιγινιακό, ο Θωμάς Γράφας είπε στην συνέντευξη τύπου:
«Σήμερα κάναμε ένα παιχνίδι που αν το κοιτάξουμε στα 90 του λεπτά θα διαπιστώσουμε πως πάλι χάσαμε ένα ημίωρο στο πρώτο μέρος και δεν εκμεταλλευθήκαμε καθόλου τον χρόνο. Στην ανάπαυλα μπήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε πως πρέπει να τροποποιήσουμε πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλάξαμε την τακτική μας και ανεβάσαμε την πίεση ψηλά και πήραμε στο δεύτερο ημίχρονο το αποτέλεσμα που θέλαμε και πιστεύω πως είναι πέρα για πέρα δίκαιο.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που αντιμετωπίζουν το κάθε παιχνίδι με την σοβαρότητα που πρέπει.
Είναι σημαντική η επιστροφή του Δημήτρη Σιαλμά που κατάφερε να την συνοδεύσει με ένα πολύ όμορφο γκολ και φυσικά την τόνωση της ψυχολογίας του μέσα από την απόδοση και το τέρμα που πέτυχε. Εμείς κοιτάζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι να έχουμε βελτίωση και αν κοιτάξεις το παιχνίδι και στα 90 λεπτά του θεωρώ ότι ο αντίπαλος δεν είχε ούτε μια τελική και ο τερματοφύλακας μας δεν έπιασε την μπάλα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της τακτικής και της αγωνιστικής συμπεριφοράς».

Η πίεση και όλα όσα συνέβησαν μετά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό και την επίσκεψη των οπαδών έξω από τα αποδυτήρια τελικά βοήθησαν;
«Υπήρχε μια πίεση τον τελευταίο καιρό στην ομάδα και αυτή μεταφέρει και το ανάλογο άγχος. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από αυτή την πίεση να την βγάζεις σε θετικά στοιχεία και τα παιδιά σε αυτά τα τρία παιχνίδια έχουν πάρει επτά βαθμούς μέσα σε αυτές τις δύσκολες τρεις εβδομάδες που κορυφώθηκε αυτή η ένταση. Έχω επαναλάβει αρκετές φορές πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και ειδικά αν υπήρχε γκρίνια και στεναχώρια χωρίς να θέλω να πω αν είναι δικαιολογημένη, ή αδικαιολόγητο όλο αυτό. Κερδίσαμε στο 90ο λεπτό τον Πανσερραϊκό, αλλά είδατε τι έκαναν αυτή την αγωνιστική με τον Εργοτέλη; Κέρδισαν 3-0 στην Κρήτη!
Δεν υπάρχουν εύκολα ματς, ούτε αυτό ήταν. Ούτε το επόμενο θα είναι, ούτε κανένα. Η κατηγορία έχει αυτό το ποδοσφαιρικό στυλ που όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες και έχουν δυσκολίες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει η ομάδα χρόνο στο ματς. Γιατί συμβαίνει αυτό;
«Είπα ότι χάσαμε ένα ημίωρο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παίζει και ο αντίπαλος. Δεν μπορεί καμία ομάδα να είναι 90 λεπτά στην επίθεση. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να δώσει χώρο στον αντίπαλο, κάποια στιγμή θα δεχθεί και εκείνη πίεση. Ο ρυθμός αλλάζει και αυτό δεν συμβαίνει στην ομάδα μας, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σπαταλήσαμε το πρώτο μισάωρο με ένα παιχνίδι κατοχής και πολλές πάσες που θα ήθελα να είχαν περισσότερη ουσία. Η συνολική εικόνα της ομάδας θεωρώ πως είναι πολύ θετική σήμερα και είναι συνέχεια του προηγούμενου αγώνα με τον Πανσερραϊκό».

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here