Η επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Β’ Εθνικής

Να αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα 2 από 12 σε 14, σύμφωνα με την παρότρυνση του Γιώργου Βασιλειάδη, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5).
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο διοικητικός φορέας της δεύτερης κατηγορίας προτείνει προς την ΕΠΟ να γεμίσει η νέα κατηγορία με δύο ακόμα ομάδες εκ των έσω.
Σε αυτή την περίπτωση ευνοούνται Ηρακλής και Τρίκαλα που θα βρεθούν στη Σούπερ Λίγκα 2, ενώ γλιτώνουν τον επιπλέον υποβιβασμό και οι Ηρόδοτος, Αιγινιακός. Έτσι, δηλαδή από το φετινό πρωτάθλημα θα πέσουν ακόμα πιο κάτω μόνο Αήττητος και Σπάρτη. Αυτό βέβαια δεν είναι δεδομένο, αλλά πρόταση.
Έτσι, μετά και τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας, ΟΦΗ και Πλατανιάς είναι και τυπικά οι δύο ομάδες που θα μονομαχήσουν στο διπλό μπαράζ για μία θέση στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Football League για τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League με απόφασή του στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Μαΐου, προχώρησε σε μερική επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 έως και τη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ καταλαμβάνει την 1η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος και προβιβάζεται στη Super League 1.

Η ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ καταλαμβάνει τη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Football League 2018-2019. Εκκρεμεί η διεξαγωγή αγώνων κατάταξης μεταξύ της ΠΑΕ Α.Ο Πλατανιάς και της ΠΑΕ που κατέλαβε τη 13η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της Super League αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες (έκαστος στην έδρα κάθε ομάδος ). Η ομάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα, θα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020, ο δε ηττημένος στο Πρωτάθλημα Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.
Σύμφωνα με το άρθρο 8 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 , οι κάτωθι ΠΑΕ κατέλαβαν την 3η έως και την 10η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE και ως εκ τούτου την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα SUPER LEAGUE 2

Την 3η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Την 4η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΓΣ 88
Την 5η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891
Την 6η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ
Την 7η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
Την 8η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2017
Την 9η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ
Την 10η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ Α.Ε ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση για την αύξηση εκ των έσω στη Σούπερ Λίγκα 2: «Το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE στη συνεδρίαση του της Τετάρτης 15/5/2019, ομόφωνα προτείνει:
Σε περίπτωση που η ΕΠΟ, μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, αναπροσαρμόσει τον αριθμό των ομάδων που θα μετέχουν στη SUPER LEAGUE 2 από 12 σε 14, θεωρούμε δίκαιο και εύλογο ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων να συμπληρωθεί από τις ομάδες της FOOTBALL LEAGUE που κατέλαβαν την 11η και 12η θέση και στη νεοσυσταθείσα FOOTBALL LEAGUE τη νέα αγωνιστική περίοδο να μετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 13η και 14η θέση του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE, μετά την οριστική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα».

Ο αριθμός των ομάδων με τον οποίο θα διεξαχθεί η νεοσύστατη κατηγορία θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΠΟ στο δ.σ. της 22/5.

Στις 22 Μαϊου τα σπουδαία
Ελπίδες σε Ηρακλή, Τρίκαλα πως μπορεί να τους δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστούν στη Super League 2 της επόμενης χρονιάς άφησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη στη Βουλή πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η νεοσύστατη κατηγορία να διεξαχθεί με 14 ομάδες αντί για 12 που προβλέπει το αρχικό πλάνο.
Βεβαίως, ο τελικός λόγος ανήκει στην ΕΠΟ, η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την διάρθρωση των κατηγοριών, τον αριθμό των ομάδων αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το δ.σ. της ΕΠΟ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη (22/5). Σε αυτό, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αποφασίσουν για το αν η Super League 2 θα διεξαχθεί, τελικώς, με 12 ή 14 ομάδες.
Υπενθυμίζεται πως οι 12 ομάδες της Super League 2 της επόμενης χρονιάς θα είναι οι ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, ΑΟΧ/Κισσαμικός, Απόλλων Πόντου, Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης και ο ηττημένος του μπαράζ ΟΦΗ-Πλατανιάς.

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!