Η καρδιά του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ χτυπάει στα Τρίκαλα – Τεράστια επιτυχία στο camp του ΣΟΑΤ

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Έγινε θεσμός… αποτελεί γιορτή και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα του Ελληνικού αλλά και του Ευρωπαϊκού ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.
Το camp που διοργανώνει ο ΣΟΑΤ ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου. Συμμετέχουν 57 σύλλογοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, 500 αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή και μαζί με τους προπονητές, τους βοηθούς και τους γονείς ξεπερνάνε τους 1000 επισκέπτες στα Τρίκαλα.
To προπονητικό team του Καμπ στελεχώνουν, ο Ολυμπιονίκης του Πεκίνου 2008 από την Δομινικανή Δημοκρατία Gabriel Mercedes, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής 2015 Βέλγος Jaouad Achab, ο Μεξικανός Allende Salvator, Ο Ιταλός Aldo Codazzo και ο Μαροκινός Moustapha Akkouh.
Την χθεσινή συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, που από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε την χαρά του, που τόσα νέα παιδιά αλλά και προπονητές υψηλού επιπέδου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δίνουν τα φώτα τους.
Καλωσόρισε φυσικά τους γνωστούς από τις προηγούμενες διοργανώσεις αλλά και τους καινούργιους φίλους, που πληροφορήθηκαν ότι κάτι σπουδαίο γίνεται στα Τρίκαλα και έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή. Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για μια εκδήλωση που έγινε θεσμός, ενώ πρόσθεσε πως: αν δεν δει κανείς από μέσα το τρέξιμο των διοργανωτών δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της δουλειάς που κάνουν. Ειδικά τις 3 τελευταίες μέρες δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή προς όφελος βέβαια των παιδιών, του αθλητισμού αλλά και του Δήμου.
Ασφαλώς χρόνο με τον χρόνο η γιορτή γιγαντώνεται και την αγκαλιάζει όλο και περισσότερος κόσμος».
Ακολούθως ο αρχιπροπονητής του ΣΟΑΤ Νίκος Παϊταρίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον υπεύθυνο επί των αθλητικών κ. Αναστασίου και την κ. Λεβέντη, που χρημάτισε στο ίδιο πόστο.
Μας τα παρείχαν όλα είπε ο ομιλητής, ενώ δεν ξέχασε τους χορηγούς, τους γονείς, που είναι πάντα κοντά στα παιδιά τους ξεπερνώντας τον εαυτό τους αλλά και τους εθελοντές.
Στην συνέχεια έδωσε χρηστικά στοιχεία υπογραμμίζοντας ότι στα Τρίκαλα βρίσκονται 57 σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το ταλέντο τους ξεδιπλώνουν 550 αθλητές. Είναι σαφές ότι στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται και ποιότητα και ποσότητα. Εξήρε φυσικά την υψηλή κλάση των προπονητών και των κατόχων μεταλλίων στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις.
Η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας αποτελεί τεράστια τιμή ανέφερε ο κ. Παϊταρίδης και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά.
Μάλιστα αρκετοί από τους δασκάλους έχουν δεθεί τόσο πολύ με την περιοχή, που έχουν γίνει περισσότερο Έλληνες από εμάς.
Οι ίδιοι οι δάσκαλοι αναφέρουν ότι η εκδήλωση είναι από τα μεγαλύτερα καμπ στην Ευρώπη, ενώ ενδεικτικό της δίψας τους είναι ότι υπερβαίνουν το ωράριο.
Όσο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από θετικά σχόλια και αρκετός κόσμος δηλώνει έτοιμος να έρθει του χρόνου στα Τρίκαλα.
Έπειτα ο Αντιδήμαρχος αθλητικών κ. Άκης Αναστασίου πρόσθεσε: Αξίζουν πολλά μπράβο στον ΣΟΑΤ, που πραγματικά κάνει απίστευτη δουλειά βάζοντας το λιθαράκι του για να ακουστεί έντονα το όνομα των Τρικάλων και εκτός των τειχών.
Από την πλευρά μας διευκολύνουμε τα στελέχη και χαιρόμαστε που στις τάξεις του υπάρχουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, που κάνουν τεράστιο αγώνα για να δρέψουν δάφνες στις μεγάλες αγωνιστικές προκλήσεις που έδωσαν και στις επόμενες που θα ακολουθήσουν.
Πραγματικά γίνεται συστηματική δουλειά και η επιτυχία του θεσμού έχει την εξήγησή της, αφού κοντά στην γνώση υπάρχει και μπόλικο μεράκι.
Ατάκα καρδιάς όμως και από την κ. Έφη Λεβέντη η οποία υπογράμμισε ότι πρέπει να στηρίζονται απλόχερα όσοι υπηρετούν με πάθος τον αθλητισμό. Έπειτα η σκυτάλη δόθηκε στους υψηλούς προσκεκλημένους. Ο Μαροκινός Moustapha Akkouh με εμπειρία και από Βέλγιο σημείωσε ότι 40 χρόνια έχει βρεθεί σε σημαντικές εκδηλώσεις. Αυτή των Τρικάλων είναι από τις μεγαλύτερες και πλέον ποιοτικές, ενώ οι διοργανωτές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μην λείψει τίποτα από κανέναν. Μνημόνευσε επίσης το ζεστό αγκάλιασμα των Τρικαλινών και την άψογη φιλοξενία.
Η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας αποτελεί τεράστια τιμή ανέφερε ο κ. Παϊταρίδης και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά. Μάλιστα αρκετοί από τους δασκάλους έχουν δεθεί τόσο πολύ με την περιοχή, που έχουν γίνει περισσότερο Έλληνες από εμάς. Οι ίδιοι οι δάσκαλοι αναφέρουν ότι η εκδήλωση είναι από τα μεγαλύτερα καμπ στην Ευρώπη, ενώ ενδεικτικό της δίψας τους είναι ότι υπερβαίνουν το ωράριο. Όσο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από θετικά σχόλια και αρκετός κόσμος δηλώνει έτοιμος να έρθει του χρόνου στα Τρίκαλα.
Έπειτα ο Αντιδήμαρχος αθλητικών κ. Άκης Αναστασίου πρόσθεσε: Αξίζουν πολλά μπράβο στον ΣΟΑΤ, που πραγματικά κάνει απίστευτη δουλειά βάζοντας το λιθαράκι του για να ακουστεί έντονα το όνομα των Τρικάλων και εκτός των τειχών.
Από την πλευρά μας διευκολύνουμε τα στελέχη και χαιρόμαστε που στις τάξεις του υπάρχουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, που κάνουν τεράστιο αγώνα για να δρέψουν δάφνες στις μεγάλες αγωνιστικές προκλήσεις που έδωσαν και στις επόμενες που θα ακολουθήσουν.
Πραγματικά γίνεται συστηματική δουλειά και η επιτυχία του θεσμού έχει την εξήγησή της, αφού κοντά στην γνώση υπάρχει και μπόλικο μεράκι.
Ατάκα καρδιάς όμως και από την κ. Έφη Λεβέντη η οποία υπογράμμισε ότι πρέπει να στηρίζονται απλόχερα όσοι υπηρετούν με πάθος τον αθλητισμό.
Έπειτα η σκυτάλη δόθηκε στους υψηλούς προσκεκλημένους. Ο Μαροκινός Moustapha Akkouh με εμπειρία και από Βέλγιο σημείωσε ότι 40 χρόνια έχει βρεθεί σε σημαντικές εκδηλώσεις. Αυτή των Τρικάλων είναι από τις μεγαλύτερες και πλέον ποιοτικές, ενώ οι διοργανωτές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μην λείψει τίποτα από κανέναν.
Μνημόνευσε επίσης το ζεστό αγκάλιασμα των Τρικαλινών και την άψογη φιλοξενία.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 Βέλγος Jaouad Achab εξήρε τον ενθουσιασμό που διακρίνει τους υπεύθυνους, τις γνώσεις τους και την γενικότερη προσέγγιση του αθλήματος. Για το νέο αίμα τόνισε ότι τέτοιες συνάξεις αποτελούν μεγάλο σχολείο και τους παρότρυνε να βάζουν στόχους και να τους υπηρετούν με συνέπεια.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο Φιλέλληνας Ιταλός Aldo Codazzo, που είπε με αυθορμητισμό: Ο Νίκος Παϊταρίδης και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν τον εαυτό τους και παρουσιάζουν μια αξέχαστη διοργάνωση. Φτάνει μόνο να δείτε τα λαμπρά ονόματα, που καταθέτουν τις γνώσεις τους στο καμπ. Όλοι έχουν κάτι να δώσουν στα νέα παιδιά. Συνεπώς η γιορτή αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία συλλογής εφοδίων για τα νιάτα, ενώ για τους προπονητές αποτελεί μεγάλη χαρά να επικοινωνούμε με τη νέα γενιά.
Έπειτα ο Ολυμπιονίκης του Πεκίνο 2008 Δομηνικανός Gabriel Mercedes υπενθύμισε ότι είχε έρθει στην Ελλάδα για τους δικούς της Ολυμπιακούς και έτσι ήξερε το κλίμα. Στα Τρίκαλα όμως έτυχε εξαιρετικής υποδοχής και αγάπης. Δήλωσε υπερήφανος που τον κάλεσαν οι άνθρωποι του ΣΟΑΤ, ενώ εξήρε την συνεργασία με τους υπόλοιπους υπέροχους δασκάλους. Ευχήθηκε εξάλλου η διοργάνωση να συνεχιστεί με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις.
Ο Μεξικανός κόουτς Allende Salvator σημείωσε ότι ειδικεύεται στις μικρές ηλικίες, ενώ τόνισε ότι στην διοργάνωσε όλα είναι προσεγμένα σε κάθε λεπτομέρεια. Δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα και τα Τρίκαλα με την βαθιά αθλητική παιδεία, ενώ σημείωσε ότι η προπόνηση όταν γίνεται ως παιχνίδι και διασκέδαση κερδίζει όσο τίποτα άλλο το νέο αίμα και μένει στον χώρο. Επίσης είπε με ταπεινοφροσύνη ότι και ο ίδιος πήρε πράγματα από τους υπόλοιπους δασκάλους.
Η δική μας Φανή Τζέλη δεν χρειάζεται συστάσεις με την αθλήτρια του ΣΟΑΤ να έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση που είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Νέων.
Η γιορτή θα γίνει στο Μπουένος Άιρες (6 Οκτώβρη), ενώ η αναχώρηση προγραμματίστηκε για τις 2 Οκτώβρη. Μαζί της ήταν και ο Πατρινός Αργύρης Σοφοτάσιος, που θα βαδίσει στον ίδιο δρόμο.
Ο Νίκος Παϊταρίδης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για το καμπ ότι οι 2 από τους 3 αθλητές που θα αγωνιστούν στην Αργεντινή είναι εδώ (ο τρίτος της παρέας είναι ο Ιωάννου) Ο κ. Παϊταρίδης σημείωσε ότι τα παιδιά έχουν πολλές πιθανότητες για μετάλλιο, ενώ εστίασε στην υπερπροσπάθεια που κάνουν.
Χαρακτηριστικά μίλησε για υπερβάσεις, που όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν αυτή την δύσκολη εποχή για την Ελλάδα.
Ο ίδιος πάντως πιστεύει πολύ τους αθλητές και αν δεν πετύχουν κάτι πολύ μεγάλο άμεσα στην Αργεντινή θα τα καταφέρουν στο μέλλον.
Η Φανή Τζέλη ευχαρίστησε την Ομοσπονδία που στους δύσκολους καιρούς δίνει την δυνατότητα για σημαντικές εμπειρίες στο εξωτερικό. Επίσης ευχαρίστησε σύλλογο και γονείς ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Νέων, όπου θα προσπαθήσει να απολαύσει τους αγώνες ψάχνοντας το καλύτερο.
Ο Α. Σοφοτάσιος ευχαρίστησε και αυτός την ομοσπονδία και τόνισε ότι πρέπει να αντιληφθούμε το δώρο που μας χαρίζεται και να προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια τα Ελληνικά χρώματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here