Μανούρας: «Μείγμα εμπειρίας και ενθουσιασμού»

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν ιδιαίτερα σκληρό για το Ελευθεροχώρι. Οι Μαύροι Αετοί που είχαν εξασφαλίσει πανηγυρικά την παραμονή τους στην Γ΄Εθνική κατηγορία αποφάσισαν να αποσυρθούν και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή «κατέβασαν» στην Α1 ΕΠΣΤ. Μέσα σε λίγες ώρες συγκροτήθηκε το ΔΣ με πρόεδρο τον Σωτήρη Αγγέλη και την διοίκηση να αποκτά «μπαρουτοκαπνισμένους» ποδοσφαιριστές. Οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν τα ηνία στο Νίκο Μανούρα ο οποίος έχοντας στην διάθεση του, έμπειρους ποδοσφαιριστές δημιούργησε μια ομάδα που δεν έχει αντίπαλο. Αν εξαιρέσουμε την ήττα από την Πιαλεία για το κύπελλο όταν και οι Μαύροι Αετοί δεν είχαν προλάβει να εκδώσουν δελτία, τρέχουν με 17 νίκες σε ισάριθμα ματς και σήμερα ο προπονητής, κ. Μανούρας μιλάει για το μοναδικό αυτό επίτευγμα.

Η ομάδα έχει το απόλυτο των νικών. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό ;
Καταρχήν το γεγονός ότι η ομάδα έχει πετύχει 17 νίκες σε 17 αγώνες είναι κάτι που μας ικανοποιεί όλους και δείχνει τις ικανότητες αυτής της ομάδας. Αυτό το απίστευτο σερί πιστεύω ότι οφείλεται καθαρά στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, καθώς η ομάδα αποτελείται από ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις υψηλότερων κατηγοριών, όπου πάντα πρωταγωνιστούσαν και με ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας όπου δίνουν ενέργεια και ενθουσιασμό στην ομάδα. Αυτό το μείγμα εμπειρίας και ενθουσιασμού πιστεύω είναι το στοιχείο που μας έφερε στο απόλυτο των 17 νικών μέχρι τώρα.

Πιστεύεις ότι έχει κριθεί η υπόθεση άνοδος για το Ελευθεροχώρι και ποιος έχει το προβάδισμα για την άνοδο ;
Όταν μια ομάδα έχει 17 νίκες σε 17 αγώνες και έχει προβάδισμα 10 βαθμών από τον 3ο της βαθμολογίας θεωρητικά η υπόθεση άνοδος έχει τελειώσει καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλά στραβοπατήματα στο 2ο γύρο, αλλά το ποδόσφαιρο είναι πράξη και όχι θεωρία οπότε όλα είναι πιθανά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά σαφώς έχουμε ένα τεράστιο προβάδισμα για την άνοδο. Απο εκεί και πέρα Κεφαλόβρυσσο και Λυγαριά είναι οι άλλες 2 ομάδες που θα παλέψουν για την άλλη θέση και η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια στο πρωτάθλημα θα πάρει και την άνοδο.

Ποιός είναι ο στόχος απο δω και πέρα ; Ο στόχος δεν αλλάζει, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί με το απόλυτο των νικών και να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα την άνοδο και φυσικά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Πόσο σκληρό ήταν για μια ομάδα που έκλεψε την παράσταση στην Γ’ Εθνική να αγωνιστεί στην Α1 ;
Πραγματικά η περσινή χρονιά στη Γ Εθνική ήταν εξαιρετική με σπουδαία αποτελέσματα και καλό ποδόσφαιρο κατά γενική ομολογία και παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Ωστόσο η διοίκηση αποφάσισε η ομάδα φέτος να αγωνιστεί στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία. Σίγουρα ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για όλους, η ομάδα να αγωνιστεί 2 κατηγορίες χαμηλότερα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι, έπρεπε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και το καλοκαίρι σε συνεννόηση με τη διοίκηση δημιουργήσαμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστούσε στην Α1 ερασιτεχνική με σκοπό η ομάδα να επιστρέψει άμεσα στην υψηλότερη κατηγορία του νομού. Από εκεί και πέρα οι στόχοι καθορίζονται πάντα από τις διαθέσεις των διοικούντων.

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here