Ο αδιάφορος ΑΟ Τρίκαλα στάθηκε στο ύψος του στην Άρτα

http://www.trikalarestart.gr/

Λένε – και δεν έχουν άδικο – ότι στην κοινωνία του σήμερα κανείς δεν χρωστά καλό σε κανέναν. Πολλές φορές το ίδιο ισχύει και για τον καλό λόγο. Δύσκολα μπαίνεις στη διαδικασία να τον αποδώσεις…
Όμως αυτό, το οποίο πέτυχαν τα Τρίκαλα στην τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος της Football League, αξίζει και αναφορά και έπαινο, αδιαμφισβήτητα, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».
Η πραγματικότητα, αυτή η τόσο μίζερη πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μας έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι δεν είμαστε… Αγγλία…
Ο ενδιαφερόμενος πάντοτε θα βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει τον αδιάφορο. Και όχι σώνει και καλά με «βρώμικες» και υπόγειες μεθόδους. Ακριβώς διότι στην ελληνική ποδοσφαιρική νοοτροπία ο αδιάφορος έχει την… «υποχρέωση» να είναι όντως αδιάφορος και να «προσφέρει» τη νίκη σε αυτόν, που «καίγεται».
Στην περίπτωση των Τρικάλων, όμως, όσον αφορά στον αγώνα του φινάλε του πρωταθλήματος μέσα στην Άρτα, απέναντι στην ΑΕ Καραΐσκάκης, η οποία «πέθαινε» για τη νίκη, φοβούμενη, μήπως ο Ηρακλής καταφέρει να βγάλει «διπλό» μέσα στα Χανιά, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.
Τα αδιάφορα, όπως όλοι ανέμεναν, Τρίκαλα έπαιξαν «στα ίσια» το ματς και όχι μόνο. Επικράτησαν και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, μολονότι, μετά την τιμωρία του Ηροδότου, η δική τους αγωνιστική επιδίωξη είχε ήδη επιτευχθεί.
Κάποιοι θα σημειώσουν ότι οι Θεσσαλοί έπαιξαν «στα ίσια» επειδή ήθελαν να είναι καλυμμένοι, ως προς το ενδεχόμενο να γίνει (μία στο εκατομμύριο) η «στραβή» και ο Ηρόδοτος να ανακτήσει τους βαθμούς, που του αφαιρέθηκαν, καταφέρνοντας, παράλληλα, να επικρατήσει του Απόλλωνα Λάρισας στο δικό του παιχνίδι.
Όπως και να έχει όμως, είχαμε μία καραμπινάτη νίκη μιας ουσιαστικά αδιάφορης ελληνικής ομάδας, επί μιας πλήρως ενδιαφερόμενης άλλης ελληνικής ομάδας. Και προς τούτο, αξίζουν συγχαρητήρια.
Να τα λέμε κι αυτά…

Υ.Γ. Όπως και να… λέμε, ότι η νίκη των Τρικαλινών στην Άρτα εξέθεσε το «κυανόλευκο» ποδοσφαιρικό τμήμα, που αισθάνθηκε να καταρρέει την περασμένη Παρασκευή, όταν πληροφορήθηκε την ποινή αφαίρεσης βαθμών και αντιλήφθηκε ότι έχασε τον έλεγχο της κατάστασης σε βαθμολογικό επίπεδο…

Συντάκτης: Χαρίλαος Χαρίτων
Sfina.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here