Ο Βασιλειάδης περιμένει από τον Γραμμένο μία επιστολή για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση

http://www.trikalarestart.gr/

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν πρόκειται να κάνει πίσω και η αναδιάρθρωση θα γίνει κανονικά, όπως υποστηρίζουν πηγές από το Υφυπουργείο.
Αυτό ουσιαστικά ήταν το μήνυμα που προέκυψε από την συνάντηση της Τετάρτης (13/3), ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα που έχει τοποθετήσει στην χώρα μας η UEFA, Πετρ Φούσεκ.
Σύμφωνα λοιπόν, με όσα έγιναν γνωστά, η τροπολογία που θα αφορά τη νέα δομή των πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2019-2020 και περιλαμβλανει την ίδρυση της Super League 2 θα κατατεθεί στην Βουλή έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Δεν υπάρχει δηλαδή, περίπτωση να αρθεί η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, τουλάχιστον από πλευράς Υφυπουργού και ΕΠΟ.
Ο Βασιλειάδης περιμένει από τον Γραμμένο να σταλεί μία επιστολή, η οποία θα ανάβει οριστικά το «πράσινο φως» για την απόφαση του Αυγούστου του 2018.
Ήτοι, τη μείωση των ομάδων της Super League σε 14, την ίδρυση της Super League 2 και τον αριθμό των ομάδων που θα αλλάξουν κατηγορία ανάλογα με την βαθμολογική τους θέση.
Με την συγκεκριμένη επιστολή, το Υφυπουργείου θέλει να μην τεθεί κανένα ζήτημα περί αυτοδιοίκητου…
Και η αναδιάρθρωση να ισχύσει από φέτος.
sportime

Τι θα συμβεί με την αναδιάρθρωση
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου δεν αφορά μόνο τη Super League αλλά και τη Football League. Το πλάνο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη και του συνεταιρισμού της Λίγκας ορίζει ότι από τη μεθεπόμενη σεζόν, 2019-20, η πρώτη τη τάξει κατηγορία θα έχει 14 ομάδες (αντί για 16) ενώ η β’ κατηγορία από 16 ομάδες θα βρεθεί με… 12!
Ο κ. Βασιλειάδης ανέλαβε για να πείσει τις ομάδες της Football League προσφέροντας ένα ελκυστικό οικονομικό πακέτο, βάσει τηλεοπτικού συμβολαίου που θα αναλάβει η ΕΡΤ. Το συμβόλαιο θα ξεκινήσει από φέτος, θα είναι τετραετούς διάρκειας και το οικονομικό θέλγητρο δίνει, σε όσες δεν υποβιβαστούν, από 870.000 ευρώ ετησίως από τη σεζόν 2019-20! Εγγυήσεις δίνονται και στις τρεις που θα υποβιβαστούν φέτος από τη Super League, ήτοι να κρατήσουν συμβόλαιο (άρα και έσοδα) επιπέδου πρώτης κατηγορίας, ήτοι κοντά στα 1,3 εκατ. ευρώ.
Από τη μεθεπόμενη σεζόν, 2019-20, η Super League θα έχει 14 ομάδες, η Football League 12 και το μεγάλο ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι με τη Γ’ Εθνική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νυν κυβερνητικό πλάνο είναι η Γ’ Εθνική να μετατραπεί σε μια ημιεπαγγελματική κατηγορία 12-14 ομάδων (με όνομα Football League 2) και η νυν Γ’ Εθνική να εξελιχθεί στο μελλοντική… Δ’ Εθνική.
Εν κατακλείδι ο νέος χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019-20 διαμορφώνεται με
Super League με 14 ομάδες
Football League με 12 ομάδες
Football League 2 με 12-14 ομάδες.

Οι αντιδράσεις
Ωστόσο οι αντιδράσεις είναι πολλές.
Άνθρωποι της Football League επιμένουν πως το πρωτάθλημα πρέπει να διατηρηθεί με τουλάχιστον 14 ομάδες ενώ για τη Γ’ Εθνική υπάρχει πρόταση που αναβιώνει ένα παλιό σύστημα διεξαγωγής, με δύο ομίλους (Βορρά και Νότου), που θα έχουν από 10-12 ομάδες…

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here