Στο χέρι της ΕΠΟ το μέλλον του ΑΟ Τρίκαλα στην Superleague 2

http://www.trikalarestart.gr/

Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πέρασε κανονικά καθώς υπερψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Η νέα εποχή που ξημερώνει την ερχόμενη κιόλας αγωνιστική σεζόν, θα περιλαμβάνει λιγότερες ομάδες στην κάθε κατηγορία αλλά με εξασφαλισμένα και κυρίως αυξημένα έσοδα για την υπό σύσταση Super League 2. Μένει όμως ένα κενό… και αυτό έχει να κάνει με τον αριθμό των ομάδων στην Superleague 2. Ξεκάθαρα λοιπόν στην διακριτική ευχέρεια της ΕΠΟ είναι το εαν αυτή θα έχει 12 ή 14 ομάδες. Αν αποφασιστεί να γίνουν 14, τότε ο ΑΟ Τρίκαλα και ο Ηρακλής (σ.σ. με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Παρά τις αντιδράσεις και τις αντιπαραθέσεις για την τροπολογία, αυτή πέρασε πανηγυρικά και ο νέος χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από το 2019-2020 διαμορφώνεται ως εξής:

-Super League 1 (με 14 ομάδες)
-Super League 2 (με 12 ή 14 ομάδες με την απόφαση να είναι στα χέρια της ΕΠΟ)
-Football League (με 14 ομάδες)

Super League 2 και Football League θα διοργανώνονται από την σημερινή Football League που θα αναλάβει και την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Αυτα που απομένουν ειναι πλέον είναι να καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλητών, κατά πόσο θα έχουμε πλεϊ οφ ή πλέι άουτ και το αν θα υπάρξουν 12 ή 14 ομάδες στην 2η τη τάξει κατηγορία.

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here