Βακουφτσής: Αξίζαμε τη νίκη”

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Ο προπονητής των Μετεώρων, Γιώργος Βακουφτσής, στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας της Καλαμπάκας (αναχωρεί για το εξωτερικό), οδήγησε τους μέχρι σήμερα παίκτες του στη νίκη επί του Ολυμπιακού. Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε για το παιχνίδι:
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά τα παιδιά τα κατάφεραν πολύ καλά. Αξίζαμε το αποτέλεσμα, έχουμε δουλέψει πολύ όλη τη χρονιά και έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία εξαιρετική ομάδα. Είχε πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι και διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες. Ευτυχώς για μας ο αντίπαλος δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Είναι δύσκολο για μένα που φεύγω από την ομάδα και αφήνω πίσω τέτοιους καλούς παίκτες. αλλά θα είμαι κοντά στα Μετέωρα και εύχομαι τα καλύτερα, όπως και στον Ολυμπιακό Βόλου. Τα Μετέωρα έχουν εξαιρετικούς παίκτες και όταν αντιμετωπίζουν ομάδες με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να δείξουν κάτι παραπάνω».

Αμανατίδης: “Αυτή η απογοήτευση δεν πρέπει να κρατήσει”
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, στις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα με τα Μετέωρα τόνισε, πως η ομάδα του έχασε το πλεονέκτημα που είχε, ύστερα από την σημερνή ήττα, ωστόσο, ανέφερε πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος είναι η ηρεμία και η πίστη στην επίτευξη του στόχου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων».
«Νομίζω ότι η ομάδα μας έχασε ένα πλεονέκτημα, που είχε όλο αυτό το διάστημα. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, ο Ολυμπιακός έπαιξε στην αρχή του παιχνιδιού όπως έπρεπε, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες και δεν πιστεύω ότι αυτό είναι ανικανότητα. Είναι καθαρά θέμα συγκυρίας. Δώσαμε ένα γκολ, όπως δίνουμε συνήθως. Κάναμε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου και μετά κυνηγούσαμε το σκορ.
Μπορώ να πω, ότι η φάση που μπορεί να επηρέασε την ομάδα μου, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, είναι το πέναλτι, που κρίνουμε ότι ήταν ξεκάθαρο. Θα γινόταν ένα διαφορετικό παιχνίδι και στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα του αγώνα η ομάδα θα διεκδικούσε η ομάδα. Αυτή η φάση φόρτισε τους παίκτες και στο υπόλοιπο διάστημα, όχι με ορθόδοξο τρόπο, πήγαμε να ισοφαρίσουμε. Εκεί δεχθήκαμε το δεύτερο τέρμα και για πρώτη φορά είδαμε τους παίκτες μας να έχουν μία μεγάλη απογοήτευση. Αυτή η απογοήτευση δεν πρέπει να κρατήσει. Από την πρώτη μέρα που συγκεντρώθηκαν, ως ομάδα, έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και οι μεγάλες προσπάθειες που χτίζονται εβδομάδες και μήνες δεν μπορούν να γκρεμιστούν μέσα σε μία αγωνιστική. Ευτυχώς για την ομάδα μας υπάρχει ένα παιχνίδι την Τετάρτη. Αφού πρώτα γίνει αυτοκριτική απ’ όλους, να δώσουν την απάντηση σε δύο μέρες μέσα στο γήπεδο.
Το γκολ που δεχθήκαμε ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Εκεί Θα πρέπει να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Να το δούμε ως μία καθαρά άτυχη στιγμή. Όπως είπα, στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες μας έχασαν τη συγκέντρωσή τους και για πρώτη φορά έδειξαν απογοήτευση. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια είναι η ηρεμία και η πίστη στο στόχο, μέχρι το τέλος».

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here