Υπεγράφη από τον Μαράβα η σύμβαση έργου κατασκευής αθλητικού κέντρου στο Κορπ

http://www.trikalarestart.gr/

Οι εξαγγελίες, οι μακέτες και τα παχιά λόγια που ακούσαμε στο παρελθόν από πρωην δημαρχους (σ.σ ακόμη και όταν το έργο συζητούνταν από τον πρώην δήμο Αιθήκων) για το πρώτο αθλητικό κέντρο του νομού Τρικάλων αναμένεται να περάσουν στο… παρελθόν. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύλης και εκ νέου υποψήφιο, Κώστα Μαράβα υπεγράφη σήμερα στο δημαρχείο η σύμβαση έργου κατασκευής αθλητικού κέντρου στο Κορπ. Αναλυτικά:
Υπέγραψα σήμερα στο Δημαρχείο την σύμβαση έργου Κατασκευής Προπονητικού Κέντρου στη θέση Κόρπ στο Τ.Δ. Βροντερού.
Έργου με Προϋπολογισμό δαπάνης 610.000,00 Ευρώ (πιστώσεις του ΣΑΕΠ 017 με Κ.Α. 2014ΕΠ01700016 500.000,00 Ευρώ και ΣΑΤΑ του Δήμου 110.000,00 Ευρώ, με βάση την αριθμ. 29/2018 μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου).
Το Αθλητικό Κέντρο θα γίνει στην Κοινότητα Βροντερού στη θέση ΚΟΡΠ, σε απόσταση 1χλμ από τον οικισμό Βλάχας με 1.200,00m υψόμετρο. Η κατάλληλη γεωμορφολογία του εδάφους καθώς και το υψόμετρο θεωρούνται ιδανικά για την προπόνηση των αθλητών.
Η έκταση είναι περίπου 18 στρέμματα με το Δήμο Πύλης να έχει την αποκλειστική κυριότητα.
Προβλέπεται η κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου διαστάσεων 100x 64,00m και περιμετρικού στίβου 400,00m με 6 διαδρόμους και μία κύρια ευθεία 6 διαδρομών και περίφραξη του χώρου.
Για εμάς ο αθλητισμός αποτελεί μια εκ των προτεραιοτήτων μας. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι υποδομές που θα δώσουν στους νέους ανθρώπους τα απαραίτητα ερεθίσματα για να γυμναστούν.

Η θέση του goaltrikala για το αθλητικό κέντρο
Έχοντας καλύψει δεκάδες προετοιμασίες του ΑΟΤ σαν goaltrikala επισημάναμε αρκετές φορές την ανάγκη δημιουργίας αθλητικού κέντρου στο νομό Τρικάλων. Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο τον Ιούνιο του 2016 με τίτλο:
Μα γιατί όλη η Ελλάδα δεν έρχεται για προετοιμασία στο Κορπ Τρικάλων;
Αναλυτικά:
Με βάση τις εξαγγελίες που είχαν γίνει τόσα χρόνια από βουλευτάδες, δημάρχους, αντιδημάρχους κ.α θα νόμιζε κανείς πως η προετοιμασία του ΑΟ Τρίκαλα θα διεξαγόταν στα Τρίκαλα. Κόρπ ακούγαμε τόσα χρόνια και Κόρπ δεν βλέπουμε. Και να οι λαμπρές φιέστες στο δημαρχείο Ελάτης όταν και ο σημερινός δήμος Πύλης ονομαζόταν δήμος Αιθήκων με μακέτες και σχέδια επί χάρτου και να παχιά λόγια για δημιουργία του προπονητικού κέντρου στη θέση Κορπ Βροντερού, ύψους 750 χιλ. ευρώ και να, και να και να…
Δυστυχώς προπονητικό κέντρο δεν έγινε ποτέ παρά το γεγονός πως ο ορεινός όγκος του νομού μας και κλιματολογικές συνθήκες άριστες αλλά και υψόμετρο ιδανικό προσφέρει για προετοιμασία ομάδων όπως επίσης και ένα σωρό ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο΄ενώ φυσικά βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας με εύκολη πρόσβαση.
Αντ’ αυτού βλέπουμε για ακόμη μια χρονιά τα σωματεία της Ελλάδας να επιλέγουν Καρπενήσι, 3-5 Πηγάδια, Βώλακα Δράμας εκεί που θα κάνει την δική του προετοιμασία ο ΑΟΤ, Σέλι, Φιλιππαίους Γρεβενών κ.α αθλητικά κέντρα ανά την Ελλάδα που διαθέτουν τα αυτονόητα. Ένα-δυο γήπεδα ποδοσφαίρου με τους επιχειρηματίες να επενδύουν παράλληλα στην δημιουργία ενός μικρού γυμναστηρίου για την εξυπηρέτηση των ομάδων.
Και μη μου πείτε για περί κρίσης γιατί ένα τέτοιο αθλητικό κέντρο θα τόνωνε την οικονομία του ορεινού όγκου που γονατίζει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάποια στιγμή η δημιουργία αθλητικού κέντρου θα επανέρθει στο προσκήνιο καθώς ο νέος δήμαρχος Πύλης, Κώστας Μαράβας που λατρεύει τον αθλητισμό βρήκε καταχωνιασμένη στα συρτάρια μια μελέτη που είχε γίνει για την θέση Κορπ και πως περνάει από το μυαλό του να ψάξει το όλο θέμα όσο γίνεται.
Μακάρι θα προσθέσουμε εμείς. Είναι ένα έργο που το έχει ανάγκη ο νομός Τρικάλων…

Σχολιάστε το άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here